Redword pentutapaaminen 2017

Meillä on ollut uskomaton onni matkassa niin pentutapaamisten kuin näyttelyidenkin osalta ja olemme säästyneet rankoilta vesisateilta. No, vuosi 2017 oli sitten poikkeus, vettä tuli etenkin aamupäivällä ihan kiitettävästi. Se ei ulkoilmaelämään tottuneita koiria ja urheita omistajia haitannut vaan hauskaa pidettiin yhtä kaikki.

Sukulaissuhteista on vaikea pysyä kärryillä etenkin uusien tulokkaiden ja niinpä aamu alkoi perinteisesti esittäytymisillä. Heti tämän jälkeen saimme vieraaksemme setterimaailmasta tunnetun julkkiksen Retu Pisnesmiehen, joka toimi meillä tuomarina päivän karkeloissa.

Lapset ja koirat saivat kisata ensimmäisenä ja niinhän se taas meni, että kaikki palkittiin - reilu peli jo ihan pisnesmielessä.

Rohkeita miehiä koirineen kehään asenteella "vain lahjattomat treenaa" asteli tällä kertaa vain neljä mutta sehän ei kisafiilistä haitannut. Sitten kävikin niin, että omat koirat pitikin palauttaa takaisin kehän ulkopuolelle ja kassista kaivettiin uudet kisakaverit. Nämä lähinnä pentuluokkaan kuuluvat tyypit eivät olleet saaneet kovin kummoista koulutusta näyttelyjen saloihin mutta urheat miehet hoitivat liikuttamisen ja pönötykset virneellä. Palkittujen rivistö herätti ihastusta myös lapsissa, kerrankin heidänkin mielestään jännä kisa!


Seuraavaksi käytiin Champion of Pets-mittelö, jossa ”matsattiin” päivän parhaat lemmikit. Kisa oli äärimmäisen leikkimielinen ja tarkoitettu perheen kaikille koirille rotuun ja kokoon katsomatta eikä aiempaa kokemusta tarvittu. Tuomarina tässä toimi Pisnesmiähen toimitusavustaja Asta.


Champparien jälkeen meidän julkkistuomari Retu valitsi oman suosikkityttönsä ja suosikkipoikansa. Valinta oli varmasti vaikea mutta tarkkaa havainnointia tehden toimitusavusta Asta ilmoitti suosikkien löytyneen.

Puolen päivän jälkeen oli jo nälkä ja pitopalvelu toimitti meille maistuvat eväät joilla täyttää vatsa. Kyllä ruoka on hyvää kun se on lämmintä, jonkun valmiiksi valmistamaa ja ulkoilun myötä on valmis syömään kahden edestä! Jälkkärisuklaapiirakka oli omaa tuotantoa ja eräiltä luppakorvilta voi kysyä, miksi tämänkertaiset palat olivat niin pieniä ja mitä tapahtui sille toiselle pellille, joka edellisenä iltana oli nostettu jäähtymään hellan päälle.

Iltapäivän ohjelmassa oli koirien temppurata, jossa suurin haaste oli ohjaajilla muistaa mitä kummaa missäkin kohtaa piti tehdä, Kiertää, mennä yli vai ali vai mitä kummaa...

Nakkijuoksua, vapaana höntsäilyä, tietokilpailua, makkaran paistoa...

Koirien nakinsyöntikisassa toiset päätyivät vain arvioimaan nakin ulkonäköä toisten huitaistessa nakin kokonaisena parempiin suihin.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin tavataan taas!