Ohjeita punaisen Redword-setterin ostoa suunnitteleville

Olet mitä ilmeisemmin harkinnut setterin ostamista koska olet eksynyt näille sivuille. Toivonmukaan olet harkinnut koiran ja nimenomaan irlanninsetterin hankintaa tarkkaan ja ennen kaikkea sitä, millaista elämästäsi on tulossa seuraaviksi vuosiksi. Tässä muutama välähdys minun menneisyydestäni – kukaties sinun tulevaisuudestasi…

Nämä suloiset pienet pennut… joitakin kuukausia myöhemmin – täydessä touhussa…
Ellet nämä kuvat nähtyäsi vielä tullut toisiin aatoksiin rotuvalinnan tai ylipäätään koiran hankinnan suhteen, niin voinet sitten jatkaa tämän sivun lukemista eteenpäin.

Otan alustavia pentuvarauksia vastaan heti kun pennut ovat syntyneet, mutta mikäli olet kiinnostunut pentueestani, kannattaa olla yhteydessä jo aiemmin. Samalla voimme sopia ajankohdasta, milloin tulet katsomaan pentuja. Tapaan sinut mielelläni henkilökohtaisesti ennen varsinaisen varauksen tekemistä. Mikäli perheeseesi kuuluu muitakin jäseniä, esimerkiksi lapsia, myös he ovat tervetulleita. Pyrin säilyttämään rauhan pentulaatikossa aina tuonne noin neljään ikäviikkoon saakka joten ensi kerran pennut nähdessäsi niillä on jo silmät auki. Siihen saakka voit seurata niiden kehittymistä kuvien välityksellä pentuja -sivultani. Pennunostopäätös on suuri ja tarkkaan pohdittava, koko perheen hyväksyntää edellyttävä päätös. Mikäli perheenne ei ole pennun hankinnasta yksimielinen, ehdotan, että mietitte vielä. Pyrin löytämään jokaiselle pennulle ensisijaisesti hyvän kodin ja vastuullisen omistajan, joka tietää mitä on ostamassa ja mihin on sitoutumassa seuraavaksi vuosikymmeneksi tai jopa pidemmäksi aikaa.

Pennunostopäätös on suuri ja tarkkaan pohdittava, koko perheen hyväksyntää edellyttävä päätös. Mikäli perheenne ei ole pennun hankinnasta yksimielinen, ehdotan, että mietitte vielä. Pyrin löytämään jokaiselle pennulle ensisijaisesti hyvän kodin ja vastuullisen omistajan, joka tietää mitä on ostamassa ja mihin on sitoutumassa seuraavaksi vuosikymmeneksi tai jopa pidemmäksi aikaa.

Kasvattajana olen osaltani vastuussa pennusta sen koko elämän ajan ja siksi harkitsen tarkkaan, kenelle pentuni myyn. Mikäli päädymme yksituumaisesti osto-/myyntipäätökseen, voit tehdä varsinaisen varauksen pennusta. Pentuvaraus on voimassa kun varausmaksu on suoritettu. Varausmaksu on osa pennun kauppahintaa eikä sitä palauteta jos syystä tai toisesta joudutkin perumaan tekemäsi varauksen.

Kun tulet käymään luonani, ota kaiken varalta mukaasi vanha pyyhe, jonka voit jättää ”hajustumaan” ja odottamaan pennun noutoa. Pyyhkeen tutut tuoksut kasvattajan luota rauhoittavat pentua sen ensimmäisenä yönä uudessa kodissa.

Vierailukäynnilläsi kerron tarkemmin mitä kaikkea pennun tulo taloon tarkoittaa ja kuinka sinun tulee siihen valmistautua. Pennunostajalle annan kirjalliset ohjeet pennun hoidosta ja ruokinnasta. Saat ne varausmaksun maksettuasi jotta ehdit tutustua niihin jo ennen pennun tuloa. Voit sitten vielä pentua noutaessasi kysyä lisää sinua askarruttavia kysymyksiä, joita on kenties herännyt materiaalin luettuasi.

Materiaalipaketti sisältää mm. oppaan ”Meille tulee irlanninsetteri”. Suosittelen, että kirjaat kaikki mieltäsi askarruttavat kysymykset etukäteen ylös paperille, sillä jännitys ja istuskelu pentulaatikon laidalla aiheuttaa tunnetusti unohtelua ja moni tärkeä asia saattaa silloin jäädä kysymättä.

Mikäli suunnittelet aloittavasi pentusi kanssa jonkin harrastuksen ja olet vasta-alkaja, neuvon mielelläni myös kuinka pääset harrastuksessasi alkuun. Mieti myös, millainen pentu sopisi parhaiten juuri sinulle. Pentulaatikon vilkkainko, joka todennäköisesti ehtii tekemään elämässään yhtä sun toista ja vaatii omistajaltaan enemmän vaiko kenties sitä hieman rauhallisempi tuumailija, joka ei sekään päästä sinua vähällä mutta ehkä hitusen kuitenkin.

Pennun luovutuksen yhteydessä käymme läpi kauppasopimuksen, Suomen Kennelliiton lomakkeen ”Sopimus koiran kaupasta”.
Sopimukseen tulee merkintä, että koiraa ei saa myydä tai luovuttaa eteenpäin ilman, että siitä on ensin neuvoteltu kanssani. Pidätän etuosto-oikeuden koiraan sen myyntihinnasta. Mikäli koiraa aiotaan myöhemmin käyttää jalostukseen (jolloin sen tulee täyttää rodulle asetetut terveysvaatimukset),on asiasta hyvä neuvotella ensin kanssani lisäohjeiden saamiseksi.

Edellä mainitun kirjallisen materiaalin lisäksi pennun hintaan kuuluu rekisteröity, tunnistusmerkitty ja eläinlääkärin tarkistama
pentu. Saat sille myös matkaevääksi ison säkillisen sitä ruokaa, jota se on tottunut täällä ollessaan syömään ja jota toivon sinun sille mahdollisuuksien mukaan syöttävän jatkossakin.

Jatkossa toivon pennunostajien olevan aktiivisia yhteydenpitäjiä. Etenkin, jos tulee jotain ongelmia tai jokin muu pennun hoitoon ja/tai kasvatukseen liittyvä asia askarruttaa. Pennut ovat minulle rakkaita ja kuulen mielelläni niiden kuulumisia ja valokuvat ilahduttavat tietenkin! Myös käymään voi tulla myöhemmin uudestaan!

Pentujen tullessa lonkkakuvausikään (niiden täytettyä vähintään 12 kk), pyrin järjestämään niille joukkolonkkakuvauksen mahdollisen dysplasian toteamiseksi. Järjestän myös pentutapaamisia sekä erilaisia koulutuksia kiinnostuksen ja tarpeen mukaan. Lisää näistä täällä

Tervetuloa Redword-laumaan!