Pentutapaaminen 2008 Jämsän Särkisaaresssa

Järjestyksessään kolmas Redword-pentutapaaminen pidettiin tällä kertaa syyskuun alussa. Paikkana oli taas tuttu Jämsän Särkisaari, jossa on koirille ihanteelliset olot ja tilaa temmeltää. Mukaan oli ilmoittautunut kaikkiaan 24 kasvattini omistajaa ja yhteensä 18 punaturkkia. Lauantai alkoi kokoontumisella ja koirien riemukkaalla jälleennäkemisellä. Lara oli niin iloinen toisten näkemisestä, että pissiä lirautti autoon! Sitten vain koirat irti ja menoksi!

Lounaan jälkeen ryhdyttiin perehtymään agilityn hauskaan maailmaan. Olimme saaneet esteitä lainaksi Keski-Suomen Kennelkerholta ja harjoitukset sujuivatkin varsin mallikkaasti. Sen verran nopeaoppisia koiria oli joukossa, että niistä olisi melkein voinut kisajoukkueen koota!

Sairastapauksen vuoksi emme valitettavasti saaneetkaan freestyle-harrastajia esittelemään meille lajiaan. Siksi iltapäivään sisällytettiin arkitottelevaisuusharjoituksia. Kotikoirankin on hyvä osata luoksetuloa ja paikallaoloa ja näiden taitojen parissa vietimme aikaa toista tuntia. Päivällisen jälkeen halukkailla oli vielä mahdollisuus kokeilla aamupäivän agilityoppeja menemällä rataa ja niitä halukkaita piisasi; taisi agility-kärpänen puraista ainakin muutamaa!

Sunnuntai-ilta kului leppoisasti saunoen ja yhdessä aikaa viettäen. Illan tietokilpailun parhaimmistoa esitti team Topi; joka arvasi tai
tiesi lähes kaikki setterikysymykset oikein. Onnea!

Sunnuntaiaamun aamupalan jälkeen ryhdyttiin siistimään koiria. Sakset suihkivat ja karva pöllysi mutta siistiä jälkeä tuli!

Sunnuntaille oli varattu ohjelmaan koirajuoksukoulua mutta valitettavasti sekin peruuntui sairastapauksen vuoksi. No, sen pariin pääsemme varmasti toisena kertana joten sen tilalla tällä kertaa näyttelyharjoituksia. Suurin osa osallistujista olikin käynyt näyttelyissä jo aiemmin joten perusasioiden asemesta pääsimme hiomaan erityisesti koiran esittämistä liikkeessä.
Nälän karkottavan lounaan jälkeen vieraaksemme saapui Jyväskylän seudun kaverikoiraharrastajista Anni ja Heli koiriensa Lunan, Bellan ja Biggan kanssa kertomaan Kaverikoiraharrastuksesta. Toiminta oli monille uutta vaikka periaate olikin sinällään tuttua. Kiitos teille kun ehditte tulemaan, oli mukava tavata ja kuulla Kaverikoiraharrastuksesta!

XxxKlikkaa tästä kirjoittaaksesi tekstiä

Päivän päätteeksi oli leirikilpailujen, päätöskahvin ja arvonnan vuoro. Leirikilpailujen lajeina olivat Match Show, Maa-meri-hyökyaalto reaktioleikki, makkaransyöntikilpailu sekä noutokisa. Match Show arvosteltiin tällä kertaa äänestyksellä; jokainen osallistuja arvioi viisi parasta kilpakumppaniaan järjestykseen ja eniten ääniä saanut voitti. Tonissa ja Aatussa oli erityistä vetoa sillä he uusivat edellisvuotisen voittonsa tyylikkäin nuorten miesten ottein. Tinja ja Topi toivat kakkostilan samaan perheeseen ja kolmanneksi äänestettiin Riikka ja Lara. Neljänneksi tulivat Tiina ja Iida. Myös muut kilpailija palkittiin erittäin hyvästä suorituksesta; kukaan ei nimittäin jäänyt äänittä!

Makkaransyöntikilpailu oli toisille helppoa kauraa. Herkkusuut Alma ja Iida edustivat samaa perhettä ja ne sijoittuvatkin ensimmäiseksi ja kolmanneksi. Nelli herkutteli itsensä vauhdilla niiden väliin toiselle sijalle. Lara petrasi kovasti edellisvuodesta jolloin sille ei saatu aikaa ensinkään mutta edelleenkin se vältti turhat vatsanpurut syömällä makkaransa kaikessa rauhassa. Ja ihan omaan tahtiinsa!

Noutokilpailun ensimmäisen kierroksen läpäisivät kaikki tyylikkäästi. Siinä hihnassa olevan koiran oli tarkoitus kantaa valittavissa oleva noutoesine takaisin lähtöviivalle. Jostain kumman syystä kaikki koirat valitsivat puruluun ja nappasivat sen suuhunsa mukisematta. Toisella kierroksella valittavana oli enää noutokapula, sukka ja tennispallo. Koirien mielestä se puruluu oli edelleen piilotettuna jonnekin heinikkoon ja niinpä vain yksi koira kelpuutti uuden esineen suuhunsa; se oli Lara joka näin nappasi selvät pisteet tästä lajista.

Maa-meri-hyökyaalto leikissä parasta reaktiokykyä ja tottelevaisuutta esittivät Tytti ja Nesquick. Tinka Heidin kanssa ja Iida Tiinan kanssa pääsivät sitä lähimmäksi. Loppupisteet laskettiin yhteen ja kolmen koiran kova kolmikko ylsi samoille pisteille; Nelly, Iida ja Lara. Niiden paremmuus ratkaistiin saavutettujen pisteiden määrällä/ korkeampien pisteiden lukumäärällä ja näin Nelly vei voiton, Iida tuli toiseksi ja Lara oli kolmas. Lähtökahvien yhteydessä suoritetussa arvonnassa pääpalkinto setterikellon voitti Heidi. Myös saman perheen Juho nappasi palkinnon mukaansa. Tiina perheineen keräsi neljä palkintoa, Titan perhe kolme ja Tytti ja Nellyn väki yhdet. Jotkut ne ovat aina onnettaren suosikkeja! ;) Onnea kuitenkin voittajille!! Lämmin kiitos kaikille mukanaolleille – oli kivat tavata teitä ja koirianne! Kiitos myös Annelille ja Pentille yhteistyöstä näinä vuosina; onnea tulevaan projektiinne muualla. Saapa nähdä, vieläkö Särkisaari on uuden isännän myötä käytössämme. No, se selviää varmasti tuonnempana…

KIITOS!