Redword-pentutapaaminen 2015

Elokuun lopussa kokoonnuimme jälleen perinteiseen pentutapaamiseen kaikkiaan noin neljänkymmenen
ihmisen ja kolmenkymmenen koiran kera. Yritys oli heti aamusta saada koko porukka samaan kuvaan mutta aivan ei tälläkään kertaa onnistuttu… Kiitokset teille ihanat ihmiset mukanaolosta – teitte päivästä erityisen!

Lämmin kiitos myös Minnalle setteriväen ruokahuollosta sekä Niinalle Match Show-tuomarina toimimisesta. Iso kiitos myös koirafrisbee-harrastajille Taijalle ja Csillalle panoksestanne meille uuden lajin saloihin perehdytyksessä! Me olimmekin varsin etuoikeutettuja saadessamme koulutusta tältä parivaljakolta sillä Csilla on tuonut lajin tähän maahan…!

Sää oli jälleen kerran mitä mainioin ja aika kului kuin siivillä. Ensi vuonna tavataan taas samassa paikassa mutta kesäkuun alkupuolella joskin vuorossa on sitten taas epävirallinen näyttely muine huvituksineen!

Aamun esittelykierroksen jälkeen Taija ja Csilla pitivät tiiviin oppitunnin koirafrisbeestä demonstraatioineen. Heidän koiransa olivatkin todella eteviä frisbeen käsittelijöitä.

Luennon jälkeen harjoittelimme erilaisia heittoja ihan
vain ihmisten kesken. Kun heitot alkoivat sujua, saatiin koirat mukaan treeneihin. Muutama seteri innostuikin kiekoista ihan mukavasti mutta perästä kuului, että useampikin syttyi niihin sitten kotona omassa rauhassa. Kertakaikkisen vauhdikas ja mielenkiintoinen laji kaikille settereille,
suosittelen! Ja tulipahan taas todettua, että lapset heittävät paremmin kuin aikuiset

Meillä on ollut tapana pitää myöskin tietokilpailu. Tällä kertaa se oli luontopolun muodossa ja kysymykset käsittelivät pentueita. Jokaisesta pentueesta oli yksi kysymys ja onnekkaimmalle vastaajalle arvottiin herkkukassi.

Lounaan jälkeen alkoi lasten koko aamun odottama Lapsi
ja koira-kilpailu. Kehään uskaltautui tällä kertaa kaikkiaan neljä eri-ikäistä ja kokoista setteriharrastajan alkua koirineen. Tulevaisuus on meillä handlereiden osalta turvattu, sen verran varmoin ja määrätietoisin ottein lapset koiriaan esittivät! Niina tuomarin oli sen verran vaikea valita parasta, että päätettiin antaa kaikille palkinnot. Onnea Juhana, Samuli,
Aleksi ja Aapo!

Lasten jälkeen estradi annettiin miehille. Meillä on jo pitkät perinteet siitä, että miehetkin kisaavat koirien esittämisessä. Ja motto tietysti on kautta aikojen ollut ”vain lahjattomat treenaa”. Mene ja tiedä mitä multilahjakkuuksia nämä meidän miehet oikein ovat mutta tyylillä vedettiin jälleen kerran ja ihan jokaisesta ”äijästä” saattoi olla ylpeä! Huomion arvoista on, että kisan kakkoseksi sijoitettu Timo oli todellakin puikoissa elämänsä ensimmäistä kertaa! Voiton vei tällä kertaa Jakke Siirin kanssa.

Miesten jälkeen oli sitten kaikille avoiin Match Show.”Mätsärissä” valittiin Kid of Kids, Pet of Pets sekä Champion of Champions ja luokkien parhaat jatkoivat Best In Show-kilpailuun.

Tulokset olivat BIS1 Fiia, BIS2 Kara, BIS3 Siiri, BIS4 Kamu, BIS5 Ukko, BIS6 Oili

Osa koirista on jo konkareita näyttelyharrastuksen myötä, osalla kotikoirista oli kokeneet handlerit mutta sitten oli niitäkin rohkeita jotka itse esittivät oman koiransa. Näin esimerkiksi Kirsi ja Olka. Hyvä te ja muutama muu!

Mätsärin jälkeen Leenu järjesti nakkileikin halukkaille koirille, kiitos Leenu siitä! Valitettavasti kamera oli jossain muualla silloin
eikä leikistä jäänyt yhtään kuvamuistoa…

Loppupäivä vietettiin seurustelun ja koirien juoksuleikkien merkeissä. Ensi vuonna taas uudet kujeet, toivottavasti nähdään silloin yhtä sankoin joukoin!